Je kunt op verschillende manieren koffie zetten. Er kan een koffiekan worden gebruikt, maar het kan ook traditioneel met een ibrik, of modern met een espresso apparaat. Je kunt hier veel meer te weten komen over hoe je koffie kunt zetten. Je kunt hier doorklikken om meer te weten te komen over:
Spreken over koffie
Veel mensen raken nooit uitgesproken over koffie. Op het moment dat de cafeïne uit de koffie is gehaald als iemand cafeïnevrije koffie wil maken, gaat de cafeïne naar handelaren voor frisdrank en naar de farmaceutische industrie. Je kunt cafeïne op verschillende manieren uit koffie halen. Meestal wordt hier een speciale stof voor gebruikt en die kan zich dan binden aan de cafeïne. Een voorbeeld hiervan is koolzuur. Bij deze manier worden er groene koffiebonen in het water gedompeld. Als dat klaar is dan wordt er koolzuur door de bonen geperst en dan bindt de cafeïne zich hier aan. Dan wordt het koolzuur weer uit de koffie verwijderd door het te gaan drogen. Op deze manier kunnen cafeïne en koolzuur worden gescheiden en kan het opnieuw gebruikt worden.
Lichte of donkere koffie zetten
Milde koffie bevat meer cafeïne dan donkere koffie. Je zou eigenlijk denken dat juist het tegenovergestelde waar is. Het zou ook logischer lijken omdat de kleur van de koffie donkerder is. Maar het werkt andersom. Hoe donkerder de bonen zijn, hoe meer smaak maar hoe minder cafeïne. Dit komt omdat er bij de donkere bonen meer cafeïne wordt verbrand tijdens het branden van de bonen. Als je cafeïne nodig hebt, kun je dus beter lichte koffie drinken dat werkt beter.
Geheim van koffie zetten
Ken jij het geheim van koffie zetten al? Je vraagt je misschien wel eens af waarom de koffie die je in een café koopt soms beter smaakt dan op je werk. In een café wordt de koffie misschien wel gezet met een goed Italiaans koffiezetapparaat met verse bonen, maar waarom zou dit dan lekkerder zijn dan de koffie op je werk? Het zou kunnen zijn dat de koffie niet goed wordt aangestampt in het piston. Je moet daarom de juiste druk gebruiken, niet te hard maar ook zeker niet te zacht. Je kunt de aanstamper beter zelf zijn werk laten doen. Op het moment dat je de koffie te hard aan gaat stampen, dan druipt het water er moeilijker doorheen. Dan verbrandt de koffie dus en is deze bitter van smaak. Als je de koffie niet goed genoeg aandruk, of het oppervlak niet egaal is, dan krijg je hierdoor een slappe bak koffie.
Eigen koffie zetten
Vind je koffie ook zo lekker en wil je graag iedere dag je eigen koffie zetten? Dan kun je hierin ook variëren. Er zijn tal van manieren om koffie te zetten en zo blijft het kopje koffie lekker. Het hoeft niet een standaard smaak te zijn hoe je je koffie dagelijks drinkt, je kunt hem de ene keer wat sterker maken dan de andere keer, of melk toevoegen. Het ligt er maar net aan waar je die dag zin in hebt en zo zorg jij er voor dat je je dag iedere keer met lekkere koffie kunt beginnen. Experimenteer daarom wat je met koffie kunt doen en geniet er van, dan zorgt koffie niet voor stress maar voor ontspanning.