Senseo Sarista review nr. 1

Ik heb dit apparaat nu zo’n maand in mijn bezit en ik was razend enthousiast toen ik het apparaat mocht gaan testen. Ik heb hem meteen opgehaald en uitgetest toen ik bericht kreeg dat hij binnen was. In mijn pakket zaten: één Senseo Sarista White Pearl, 8 bean funnels en 2 Senseo Sarista kopjes.

Laten we beginnen met alle voordelen. Je merkt gewoon dat de koffie lekker vers is, omdat de bonen gemalen worden op het moment dat je je bakje zet. Ook blijven de boontjes lekker vers in de bean funnels. Daarnaast kun je de bean funnels afsluiten, dus je kunt bij wijze van spreken bij ieder bakje een andere smaak kiezen!

Ik heb hem zelf in elkaar gezet en dat was erg gemakkelijk. Het apparaat bestaat maar uit een aantal delen en ik was binnen vijf minuten klaar.

Op het apparaat wat ik test zit geen sterkteregelaar, maar op de Senseo Sarista Deep Black wel. Handig voor mensen die dat zelf willen bepalen!

Ik heb 6 verschillende smaken gekregen, van mild tot zeer sterk, dus dat was voor mij al genoeg variatie.

Senseo SaristaJe kunt met dit apparaat één kopje, twee kopjes of een hele kan zetten. Revolutionair voor de Senseo, want dat was voorheen nog niet. Ik heb er geen kan bij gekregen, maar deze krijg je wel bij de Deep Black variant.

Het apparaat heeft lampjes die aangeven wanneer de waterbak leeg is of wanneer het afvalbakje vol zit. De gemalen koffieprut valt dan in een speciaal bakje. Deze bakjes zijn handig leeg te maken en terug te plaatsen.

Wat ik ook erg fijn vind is dat het apparaat tussendoor doorspoelt met water. Hierdoor heb je geen smaakoverdracht van het vorige kopje koffie dat je hebt gezet.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn natuurlijk niet altijd alleen maar voordelen!

De waterbak is vrij snel leeg en het afvalbakje vrij snel vol. Wat is vrij snel? Na zo’n 5/6 kopjes. Ook zit er een lekbak onder het apparaat, deze moet je na 2/3 kopjes al leeggooien. Ik denk dat er een foutje in is geslopen tijdens de productie.

Het apparaat maakt wel wat herrie, maar dat is niet zo raar aangezien de bonen eerst vermalen moeten worden voordat je een bak koffie hebt. Ik vind dit niet erg storend.

De bean funnels zijn wel duurder dan koffiepads, maar ik denk dat dit qua prijs/kwaliteit-verhouding wel overeenkomt. Koffiebonen zijn namelijk lekker vers en voorgemalen koffie zorgt ervoor dat het grootste deel van de smaak er al af gaat voordat je een kop koffie in je handen hebt.

Het apparaat is groot tegenover de vorige Senseo’s, maar als je kijkt naar andere koffiemachines valt het wel mee.

Er zit geen melkopschuimer op, die mis ik wel een beetje want met mijn ‘oude’ Senseo zette ik regelmatig cappuccino’s en dat vergt nu wat meer moeite.

Al met al vind ik het wel een erg stijlvol apparaat dat een plekje op de aanrecht verdient!

Deze review is geschreven door Kirsten Fijneman.

Bent je ook zo (on-)tevreden over je koffiemachine en zou je jouw review graag op deze site willen plaatsen, stuur me dan even een mailtje.