Senseo Sarista review nr. 2

Introductie
Via de insiders heb ik een testpakket ontvangen van de Senseo Sarista. Dit is koffie van vers gemalen koffie bonen. Het pakket bevat het apparaat, de giftbox (hierin zitten 4 verschillende bean-funnels en 2 glazen Senseo kopjes), 3 bean-funnels en informatie. Heb het apparaat nu bijna drie weken in huis, en tot nu toe bevalt hij prima.

Er is een witte en een zwarte uitvoering. Ik test dus de zwarte, hier zit dan ook een thermoskan bij. Het is een vrij groot apparaat, maar wel mooi om te zien. Heb hem dan ook op de keukentafel staan want ik heb ook niet een zodanig groot aanrecht. In gebruik is dit apparaat heel gemakkelijk. Kreeg er al een kopje koffie uit zonder eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. Er gaan lampjes branden voor de activering, als het waterreservoir leeg is, als het koffiedikbakje vol is, als de bean-funnel leeg is en wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Verder kun je er 1, 2 of een volle kan (6 kopjes) mee zetten. Ik vind dit wel gemakkelijk. Nu heb ik dus een filterapparaat en een Senseo, en dan kun je met één apparaat toe. Zo kun je ook de sterkte van de koffie bepalen mild, normaal en sterk. De sterkte is niet instelbaar bij de witte uitvoering van Senseo Sarista. Mijn voorkeur gaat uit naar normaal, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Voor je een kop koffie zet word het apparaat ook nog even doorgespoeld, wanneer je het apparaat aan doet. Dit is i.v.m. de verschillende smaken van de koffiebonen in de bean-funnels, zo krijg je geen smaakoverdracht.

Bean-Funnel
De bean-funnel is een houder die je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen en waar dus de koffiebonen in zitten. Je kunt de bean-funnel er ook weer afhalen als hij nog niet leeg is, om er een andere smaak op te zetten. Zo kun je voor iedereen een andere smaak zetten. Ze zijn er in 6 verschillende smaken. Mellow Flow, Brigt Zing, Rich Reveal, Free From Cafeïne, Pure Explosion en Bold Burst. De Bright Zing en de Mellow Flow een milde koffie, vind ik heerlijke koffie met een mooi crème laagje. De Bold Burst is een sterk kopje koffie, maar wel lekker. De Rich Reveal is niet mijn smaak. De Pure Explonsion is een pittig kopje koffie en smaakt iets naar noten. Dit is echt mijn favoriete smaak geworden. Ik vind zowel de milde als de sterke smaken lekker. Met gewone Senseo vind ik de sterke smaken niet lekker. De smaak van de koffie vind ik ook niet te vergelijken met de gewone Senseo. Dit smaakt wel lekkerder. De funnel zet je dus op het apparaat. Wanneer je dus een kop koffie wilt zetten, haalt hij automatisch de hoeveelheid bonen uit de bean-funnel. Het malen van de bonen maakt wel wat lawaai, maar als je het vergelijk met de elektrische molens van vroeger vind ik het wel meevallen. En het malen duurt zeker niet lang. Van één bean-funnel kun je 20 kopjes koffie zetten. De lekbak van het apparaat is wel snel vol en is lastig te legen omdat hij vrij groot is. De aanschafprijs is ook een vrij groot bedrag. Maar de prijs is wel in verhouding met de kwaliteit.

Conclusie:
Prima koffiezetapparaat. Met een goede smaak van de koffie. Ben er heel tevreden mee. De Senseo Sarista is zeker de moeite waard. Echt een aanrader.

Deze review is geschreven door Minous.

Ben je ook zo (on-)tevreden over je koffiemachine en zou je jouw review graag op deze site willen plaatsen, stuur me dan even een mailtje.