Koffiebonen

Koffiebonen worden ook wel coffea genoemd. Deze horen bij het Rubiaceae gewas. Dit is de familie van de tweezaadlobbige planten. Er zijn een aantal belangrijke koffiebonen en dat zijn de coffea arabica en de coffea canephora of robusta. Er zijn ook wat minder bekende koffiebonen en dan kun je denken aan coffea liberica, coffea dewevrei (of excelsa), coffea congensis, coffea stenophylla, coffea benghalensis, coffea mogeneti, coffea gallienii en coffea bonnieri. Je kunt hier meer te weten komen over:

Wil je meer weten over deze koffiebonen? Dan kun je op de links klikken voor verdere informatie. Het is interessant om meer te lezen over het lekkere kopje koffie. Er zijn nog veel meer soorten koffiebonen. Dit zijn de meest populaire soorten zonder de andere te kort te willen doen, want ook de andere koffiebonen zijn lekker! En vergeet niet, smaken verschillen. Bepaal dus zelf welke koffie jij het lekkerste vindt.

Zelf aan de slag met koffiebonen

KoffiebonenAls je zelf koffie wilt maken kun je daar koffiebonen voor gebruiken. Je kunt hierdoor zelf bepalen hoe sterk je je koffie gaat zetten. Veel mensen denken dat donkere koffie erg sterk is, maar het is juist hoe lichter de bonen hoe sterker de koffie is. Dit komt omdat donkere koffiebonen sneller verbranden en dan gaat de sterkte er vanaf. Dit is goed om te weten want als je koffiebonen hebt en je gaat je eigen koffie zetten, weet je nu welke bonen je moet hebben voor een lekker sterk kopje koffie! Sommige mensen houden alleen van sterke koffie, maar er zijn ook mensen die sterke koffie niet goed verdragen en daar dan veel melk bij doen. Je kunt dan net zo goed minder sterke koffie zetten voor jezelf als je dat weet, dan heb je ook niet zoveel melk nodig, of doe je het voor de smaak?

Eigen koffie maken

Het maken van je eigen koffie met koffiebonen is een leuke bezigheid. Je kunt hiermee experimenteren en bekijken wat jij lekker vindt. Je kunt de bonen een keer wat langer laten branden of juist wat minder lang om te ontdekken hoe dat smaakt. Het zou ook kunnen zijn dat je van afwisseling houdt en iedere keer op een andere manier de koffie gaat zetten met de koffiebonen. Er kunnen ook koffiebonen worden gekocht waar je meteen koffie van kunt zetten, een stuk sneller en vaak ook erg lekker. Nog niet geprobeerd? Zeker een tip om eens te doen. Je kunt de bekendste koffiebonen proberen, maar je kunt ook minder bekende proberen wie weet vind je die wel veel lekkerder. Een ding is wel zeker en dat is dat afwisseling met koffiebonen zeker de moeite waard is.

Welke koffie vind jij lekker?

Veel mensen houden van koffie, maar welke koffie? Sterke koffie, veel melk of geen melk? Suiker er in? Zoetjes in de koffie? De verschillende soorten koffie kunnen het lastig maken om een keuze te maken. Maar zelf experimenteren is een leuke bezigheid. Je neemt koffiebonen en dan ga je zelf aan de slag om je eigen smaak te ontdekken. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, maar het is wel lekker om een paar uurtjes koffie te proeven, maar let wel goed op dat je hierdoor wel extra wakker en alerter zult zijn de rest van de dag.