Koffiesoorten

Er zijn erg veel koffiesoorten, er wordt ook wel eens gezegd dat koffiesoorten onuitputtelijk zijn. Er zijn namelijk erg veel varianten, iedereen drinkt koffie op zijn of haar eigen manier. Er zijn erg veel soorten koffie die mensen lekker vinden, maar ook in het zetten van koffie zijn veel verschillen. En hoe drink jij je koffie, zwart, met melk, of met melk en suiker? Een klein beetje melk of heel veel melk, koffie met gewone melk of met koffiemelk? Dit is voor iedereen anders. Er bestaan erg veel koffiesoorten, maar ook veel verschillenden manieren waarop het kopje koffie wordt gedronken..

Koffiesoorten

De meest voorkomende koffiesoorten die je vaak ook in een restaurant op de menukaart ziet staan zijn:

Feiten over koffie

KoffiesoortenIn Amerika drinkt een gemiddelde werknemer veel koffie. Dit kost gemiddeld 1092 dollar per jaar aan koffie. Starbucks is daar erg populair en deze koffie is vernoemd naar de eerste stuurman van kapitein Ahab. De oprichters hebben overwogen om de koffie Pequod te noemen, de naam van het schip van Ahab, maar dit hebben ze uiteindelijk niet gedaan. In Nederland drinken veel mensen dagelijks een of meer koppen koffie. Veel mensen staan er mee op en gaan er letterlijk mee naar bed. Voordat ze naar bed gaan nog even vlug een kop koffie. Sommige mensen slapen hierdoor moeilijker in of door, anderen kunnen gewoon goed slapen. Het is voor iedere persoon anders hoe hij of zij hier op reageert. Het is belangrijk dat je jezelf goed kent en weet welke koffie je het beste kunt drinken in welke situaties. Misschien in de ochtend sterke koffie en in de avond minder sterk zodat je beter kunt slapen? Het kan ook zijn dat je de hele dag door verschillende koffiesoorten drinkt, omdat je afwisseling prettiger vindt.

Koffie en noten?

Wist je dat de Full O’Nuts coffee geen noten bevat? Je zou haast denken van wel als je zo de naam leest. De naam is afkomstig van een keten van notenwinkels die later door de eigenaar zijn omgezet in koffiebars. Het is natuurlijk wel apart, maar wel even goed om te onthouden!

Koffie verboden?

Wist je dat koffie in 1511 verboden is geweest in Mekka? Het zou namelijk het radicale denken en het rondhangen bevorderen. Gelukkig is hier nu geen sprake meer van en drinken we allemaal volop koffie. Het zal je maar gebeuren dat koffie drinken verboden wordt. Wat moeten alle mensen dan in de ochtend drinken om goed wakker en alert te worden?

Wanneer is de koffie klaar?

Er is een tijdlang een onderzoek gedaan waarbij er een webcam was gericht op de koffiepot. Hierdoor konden de onderzoekers van Cambridge zien wanneer de koffie van hen klaar was. Hiervoor hoefden zij dan niet hun bureau te verlaten. Tegenwoordig horen we wanneer onze koffie klaar is of blijven we er bij staan omdat het erg snel gaat. Maar vroeger was het een hele uitvinding en was het spannend als de eerste koffie klaar was. Hoe zou deze smaken? Hoe zou de koffie er uit zien en hoelang zou het duren? Het werd allemaal goed in de gaten gehouden met een webcam en daardoor hebben de onderzoekers het proces goed kunnen volgen. Ze stonden allemaal te popelen om te wachten wanneer de koffie klaar was. Hoe zou dat eerste bakje koffie gesmaakt hebben?